Način pripreme
Recept za mafine od pomorandže je iz kulinarske emisije.
Vadim jaje i maslac, da omekša na sobnoj temperaturi.
Dve pomorandže oljuštimo. Iscedimo sok pomorandži ručnom presom. Od dve pomoranže izađe 200 ml sveže ceđenog soka.
Operemo koru pomorandži i narendamo ih na rende.
Prosejemo brašno kroz sito, dodajemo prašak za pecivo i mešamo.
U posudu stavljamo šećer i meki maslac i mutimo dok se ne dobije mekani maslac krem. Dodajemo jaje i opet mutimo.
Sipamo sik u mutimo ponovo. Dodajemo postepeno brašno i mutimo sve u glatku kašu.
Skroz na kraju stavljamo kore pomorandže i mešamo samo špatulom ili kašikom.
Mažemo maslacem 12 kalupa za mafine i pospemo brašnom i raspoređujemo smesu za aromatične mafine ravnomerno pomoću kašike.
Zagladimo mafine od pomorandže. Pečemo u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne budu gotovi.
Pečemo oko 20-25 minuta.
Nek vam je slatko!