Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mafini od bundeve sa sokom od pomorandže

Mafini od bundeve sa sokom od pomorandže

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Mafini od bundeve sa sokom od pomorandže
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
16
"Dobijate veoma prijatne i mekane mafine, baš kao memorijska pena. Probajte!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 210 g
  • soda - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • cimet - 1/2 supene kašike
  • đumbir u prahu - 1/2 kašičice
  • piment - 1/4 kašičice, mleven
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 120 ml
  • sok od pomorandže - 60 ml, sveže isceđen
  • esencija pomorandže - 1/2 kašičice
  • vanila - 1 komad, 0.2 g
  • pire od bundeve - 240 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo suve sastojke - prosejano brašno, sodu, prašak za pecivo, cimet, đumbir, piment i so. Mešamo i ostavljamo sa strane.

u drugoj posudi umutimo jaja i šećer.

Uz neprestano mešanje dodajemo ulje, sveže isceđeni sok od pomorandže, ulje, esenciju pomorandže, vanilu i pire od bundeve.

Pire od bundeve pripremamo tako što skuvanu ili pečenu bundevu izgnječimo viljuškom ili pasiramo.

U porcijama dodajemo brašno sa začinima i smesu mešamo dok ne postane glatka. Rasporedimo u paprine kalupe za mafine u kalupu za pečenje.

Mafine pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

Mafini od bundeve sa sokom od pomorandže su veoma ukusni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: