Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Sutlijaš»Kokosovo mleko sa pirinčem i mangom

Kokosovo mleko sa pirinčem i mangom

Kokosovo mleko sa pirinčem i mangom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
6 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Lak desert da bi svaki dan proveden kod kuće bio drugačiji - kokosovo mleko sa pirinčem i mangom"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1, 2 litara
  • kokosovo mleko - 400 g, (konzerva)
  • pirinač - 200 g
  • maslac - grudva
  • limun - 1 kora
  • šećer - 200 g
  • cimet - štapić
  • mango - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pirinač i ocedite ga od vode.

Stavite ga u šerpu zajedno sa svežim mlekom, kokosovim mlekom, šećerom, korom limuna i cimetom.

Kuvajte na slaboj ringli dok ne bude gotov pirinač, mešajući povremeno, da se ne zalepi.

Ako je neophodno dodajte još malo mleka (meni je bilo potrebno).

Izvadite cimet i stavite maslac. Promešajte mleko sa pirinčem, dok se ne istopi.

Oljuštite mango i isecite ga u posudi ručnog miksera na male parčiće. Pasirajte u homogenu smesu.

Rasporedite pire od manga na dno odgovarajućih čaša, posudica...

Odozgo napunite pirinčem i ostavite kokosovo mleko sa pirinčem i mangom da se ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: