Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mafini sa kakaom, jabukama i suvim grožđem

Mafini sa kakaom, jabukama i suvim grožđem

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Mafini sa kakaom, jabukama i suvim grožđem
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
29 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
59 min.
Porcije
14
"Da li ste spremni za ove fantastične kakao kolače sa jabukama i suvim grožđem - i da niste, oni su ovde"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 170 g
  • vanila - 1 kašičica, tečne esencije
  • ulje - 1/2 šolje
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • soda - 1 kašičica (ravna)
  • kakao - 2 - 3 kašike
  • brašno - 260 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • jabuke - 2 komada
  • suvo grožđe - 50 g
  • orasi - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

1 šolja = 220 ml

Sve namirnice bi trebalo da budu na sobnoj temperaturi.

U posudi umutite jaj sa šećerom i vanilom u vazdušasti krem.

U ovu smesu dodajte ulje i kiselo mleko, koje ste prethodno promešali sa sodom bikarbonom.

Promešajte dok smesa ne postane homogena.

U drugu posudu prosejte brašno, kakao i prašak za pecivo.

Dodajte suvu smesu u nekoliko porcija. Dobićete veoma gustu smesu.

Uljuštite i nasecite jabuke na manje kockice.

Dodajte ih u smesu za kolač, zajedno sa suvim grožđem.

Promešajte sve dobro i smesu rasporedite u aluminijumske kalupe za mafine do 2/3 visine.

Sameljite orahe u blenderu na krupno.

Pospite orahe preko mafina i stavite ih u hladnu rernu, koju uključite na 160 stepeni sa uključenim ventilatorom.

Pecite kakao mafine sa jabukama i suvim grožđem oko 30 minuta, dok ne izvučete suvu čačkalicu tokom probe.

Od ove smese dobićete 14 komada kolača.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: