Kakao mafini sa rogačem i speltom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
09/04/2020
"Kakao mafini sa rogačem i speltom - kolač za oduševljavanje gostiju "
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano152
  • Pregledi tokom meseca48
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • smeđi šećer - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda - 1 kašičica
  • šarlan - 1/3 šolje + za mazanje
  • kakao - 2 kašike
  • rogač - 1 kašika
  • kakao zrna - 1 - 2 kašike, u parčićima
  • brašno od spelte - 1 šolja
  • kukuruzno brašno - 1/2 šolje, fino
  • ovsene pahiljice - 1/2 šolje, fine
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajućoj posudi promešamo jaja ručno žičanom mutilicom dok se ne pojave mehurići (ako nam je jaje male veličine - možemo da dodamo još jedno).

U njega sipamo kristal smeđi šećer. Nakon dodavanja svakog sastojka - mešamo dok ga smesa ne upije ravnomerno.

Nastavljamo mućenje sledećim redom: kiselo mleko sa sodom aktiviranom u njemu, kakao, rogač, kakao zrna u malim parčićima i šarlan.

Nakon toga zgusnemo ovsene pahuljice, brašno od spelte i fino kukuruzno brašno, pospipajući ih malo po malo, dok se ne dobije homogena smesa. Mažemo okrugle kalupe za mafine šarlanom i posipamo sa malo brašna.

Raspoređujemo smesu u 12 kalupa, tako da u svakom bude ista količina.

Pečemo mafine na 180 stepeni oko 25-30 minuta. I topli su mnogo ukusni i aromatični.

Kakao mafini sa rogačem i speltom - zdrava popodnevna užina za decu i odrasle!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar