Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Kakao mafini sa trešnjama

Kakao mafini sa trešnjama

VeselinaVeselina
Inovator
139471k
Kakao mafini sa trešnjama
Fotografije: Veselina
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Da li ste u skorije vreme videli ukusnije mafine? Ovi kakao mafini sa trešnjama su kao ukusne eksplozija trešanja sa svakim zalogajem"

Potrebni sastojci

  • kakao - 1 supena kašika, taman
  • voda - 1 supena kašika
  • jaja - 2 komada
  • trešnje - 60 komada
  • šećer - 1 šolja
  • brašno tip 500 - 1 i 2/3 šolje
  • sveže mleko - 150 ml
  • ulje - 5 supenih kašika
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • brašno
  • kravlji maslac - za premazivanje i posipanje kalupe
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja i sveže mleko vadimo na sobnu temperaturu. Jaja umutimo sa šećerom dok ne dobijemo gustu kašu u posudi. Dodajemo ulje i sveže mleko.

Prosevamo brašno sa praškom za pecivo kroz sito i dodajemo u delovima u druge sastojke.

Vadimo koštice trešanja, i stavljamo ih u posudu. Ako su trešnje sočne u posudi stavljamo 1 kašičicu brašna posipamo i promešamo.

Ako nisu sočne i vodene nije potrebno. Potrebno je 60 komada za mafine.

Stavlja se po 5 na mafin ili 10 polovina. Pravićemo 12 mafina sa trešnjama u standardnom kalupu.

Od kaše odvajamo 2/3 šolje i stavljamo kakao - taman. Pošto od kakaa kaša postaje gusta, dodajemo 1 supenu kašiku vode i promešamo.

Namažemo maslacem kalupe i posipamo brašnom. Od svetle kaše stavljamo po 1 supenu kašiku punu i posle sipamo kakao kao šaru, nakon toga prepolovljene trešnje 5 komada, svetla kaša, posipamo kakao smesu kao šaru, pa prepolovljene trešnje 5 komada.

Pečemokakao mafine sa trešnjama na 170 stepeni u ugrejanoj rerni dok ne budu gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: