Način pripreme
Jaja i sveže mleko vadimo na sobnu temperaturu. Jaja umutimo sa šećerom dok ne dobijemo gustu kašu u posudi. Dodajemo ulje i sveže mleko.
Prosevamo brašno sa praškom za pecivo kroz sito i dodajemo u delovima u druge sastojke.
Vadimo koštice trešanja, i stavljamo ih u posudu. Ako su trešnje sočne u posudi stavljamo 1 kašičicu brašna posipamo i promešamo.
Ako nisu sočne i vodene nije potrebno. Potrebno je 60 komada za mafine.
Stavlja se po 5 na mafin ili 10 polovina. Pravićemo 12 mafina sa trešnjama u standardnom kalupu.
Od kaše odvajamo 2/3 šolje i stavljamo kakao - taman. Pošto od kakaa kaša postaje gusta, dodajemo 1 supenu kašiku vode i promešamo.
Namažemo maslacem kalupe i posipamo brašnom. Od svetle kaše stavljamo po 1 supenu kašiku punu i posle sipamo kakao kao šaru, nakon toga prepolovljene trešnje 5 komada, svetla kaša, posipamo kakao smesu kao šaru, pa prepolovljene trešnje 5 komada.
Pečemokakao mafine sa trešnjama na 170 stepeni u ugrejanoj rerni dok ne budu gotovi.