Način pripreme
U odgovarajućoj posudi promešamo jaja ručno žičanom mutilicom dok se ne pojave mehurići (ako nam je jaje male veličine - možemo da dodamo još jedno).
U njega sipamo kristal smeđi šećer. Nakon dodavanja svakog sastojka - mešamo dok ga smesa ne upije ravnomerno.
Nastavljamo mućenje sledećim redom: kiselo mleko sa sodom aktiviranom u njemu, kakao, rogač, kakao zrna u malim parčićima i šarlan.
Nakon toga zgusnemo ovsene pahuljice, brašno od spelte i fino kukuruzno brašno, pospipajući ih malo po malo, dok se ne dobije homogena smesa. Mažemo okrugle kalupe za mafine šarlanom i posipamo sa malo brašna.
Raspoređujemo smesu u 12 kalupa, tako da u svakom bude ista količina.
Pečemo mafine na 180 stepeni oko 25-30 minuta. I topli su mnogo ukusni i aromatični.
Kakao mafini sa rogačem i speltom - zdrava popodnevna užina za decu i odrasle!