Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od maka sa pomorandžom

Kolač od maka sa pomorandžom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Kolač od maka sa pomorandžom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Kolač od maka sa pomorandžom - kombinacija, koju treba da probate bar jednom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 160 g
  • jaja - 2 komada, manja
  • maslac - 100 g
  • šećer - 90 g
  • seme maka - 40 g
  • prašak za pecivo - 10 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • pomorandže - 1 komad, narendana kora
  • sok od pomorandže - od 1/2 pomorandže
  • za glazuru
  • šećer u prahu - 200 g
  • belance - 1 komad
  • sok od limuna - 2 - 3 kapi
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite seme maka u sveže mleko dok pripremite smesu za kolač.

U posudu stavite maslac, dodajte šećer i narendanu koru pomorandže.

Umutite mikserom dok ne dobijete gladak krem.

Dodajte jaja jedno za drugim uz neprestano mućenje mikserom.

U dugu posudu prosejte brašno i dodajte prstohvat soli i prašak za pecivo.

U porcijama dodajte brašno u smesu od maslaca i jaja i mešajte kašikom.

Dodajte mleko sa makovim semenom i korom od pomorandže, zajedno sa sokom od pola pomorandže.

Kalup prečnika 20 cm obložite papirom za pečenje. Sipajte smesu u kalup i poravnajte je.

Pecite kolač od maka na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 25 minuta.

Izvadite ispečeni kolač sa pomorandžom, oslobodite ga kalupa i ohladite ga na rešetci.

U posudu prosejte šećer u prahu, dodajte belance i 2-3 kapi soka od limuna.

Umutite mikserom do glatke smese.

Preelijte glazuru preko ohlađenog kolača.

Pospite semenkama maka i ukrasite komadima kandirane pomorandže.

Kolač od maka sa pomorandžom je izuzetno ukusan!

Probajte ga!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: