Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hleb iz mini pekare»Uskršnji kolač sa suvim grožđem u mini pekari

Uskršnji kolač sa suvim grožđem u mini pekari

rosicapirosicapi
Šegrt
112128
Uskršnji kolač sa suvim grožđem u mini pekari2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
230 min.
Ukupno
245 min.
Porcije
4
"Uskršnji kolač se pravi izuzetno lako, časna reč - samo sa jednim pritiskom dugmeta"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 100 ml
  • maslac - 100 g
  • šećer - 150 g
  • brašno - 400 g
  • so - 1 kašika
  • kvasac - 7 g, suv
  • vanila - 1 komad
  • suvo grožđe
  • seme maka
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljaju se prevo tečni sastojci, posle suvi sastojci u mašinu - jaja, mleko, maslac, brašno, šećer, so, kvasac, vanila.

Uključuje se na program za sladak hleb.

Nakon zvučnog signala se dodaje suvo grožđe.

Pet minuta nakon što počne operacija pečenje uskršnji kolač se maže uljem i posipa se šećerom i semenom maka.

Nakon što se završi pečenje, uskršnji kolač u mini pekari se ostavlja 10-15 minuta u mašini na toplom da se dopeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: