Način pripreme
Mikserom umutite jaja zajedno sa šećerom dok se ne istopi.
Dodajte toplo mleko sa kvascem, otopljenim maslacem i margarinom i promešajte. Dodajte vanilu, rum i koru limuna.
Dodajte brašno u porcijama, mešajući. Kada smesa počne da se zgušnjava, počnite da mesite dok ne dobijete mekano testo.
Pustite da se testo diže na toplom mestu.
Potopite suvo grožđe u malo ruma.
Kada testo naraste, razvaljajte ga u tanak list. Izrežite krugove odgovarajućeg oblika. U svaki krug stavite 2-3 komada suvog grožđa, prethodno uvaljanog u brašno.
Presavijte svaki krug na pola, a zatim ponovo na pola. Stavite po 2-3 presavijena kruga u kalupe za mafine.
Ostavite uskršnje kolačiće da ponovo narastu. Premažite umućenim žumancem i pospite šećerom.
Pecite ih postepeno povećavajući temperaturu do zlatne boje.
Mini uskršnji kolači sa suvim grožđem su veoma ukusni.