Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Mini uskršnji kolači sa suvim grožđem

Mini uskršnji kolači sa suvim grožđem

Mini uskršnji kolači sa suvim grožđem
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
24
"Bez sumnje, veliki uskrnji kolači su takođe ukusni, ali kada imate svoje mini uskršnje kolače samo za vas, osećaj je drugačiji!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 šolja
  • maslac - 60 g
  • margarin - 100 g
  • sveže mleko - 1 šolja
  • kora od limuna
  • vanila - 1 prah (0, 2 g)
  • rum - 1 kašika
  • kvasac - 1 pakovanje suvi (7 g)
  • brašno - 100 g sa sredstvom za dizanje
  • brašno - oko 700 g (ako je potrebno, dodajte još)
  • šećer - za posipanje
  • žumanca - za mazanje
  • suvo grožđe
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom umutite jaja zajedno sa šećerom dok se ne istopi.

Dodajte toplo mleko sa kvascem, otopljenim maslacem i margarinom i promešajte. Dodajte vanilu, rum i koru limuna.

Dodajte brašno u porcijama, mešajući. Kada smesa počne da se zgušnjava, počnite da mesite dok ne dobijete mekano testo.

Pustite da se testo diže na toplom mestu.

Potopite suvo grožđe u malo ruma.

Kada testo naraste, razvaljajte ga u tanak list. Izrežite krugove odgovarajućeg oblika. U svaki krug stavite 2-3 komada suvog grožđa, prethodno uvaljanog u brašno.

Presavijte svaki krug na pola, a zatim ponovo na pola. Stavite po 2-3 presavijena kruga u kalupe za mafine.

Ostavite uskršnje kolačiće da ponovo narastu. Premažite umućenim žumancem i pospite šećerom.

Pecite ih postepeno povećavajući temperaturu do zlatne boje.

Mini uskršnji kolači sa suvim grožđem su veoma ukusni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: