Način pripreme
Prosejte brašno (važno je da brašno bude kvalitetno! ) i napravite udubljenje. Ugrejte malo mleko, u njega stavite šećer da se rastopi i stavite kvasac da se aktivira.
Dodajte polovinu ulja, umutite jaja, so i izrendanu koru od limuna. Promešajte dobro dobijenu smesu i sipajte je u brašno.
Zamesite meko testo, dodajte po malo brašna. Kad dobijete lepo, meko testo, treba da počnete da postepeno dodajete preostali deo ulja, napravite rupu u testu i stavite po malo ulja, dok ga testo ne upije.
Nije obavezno da udarate testo po 100 puta, kao što su naše bake radile. Važno je da dok mesite razvlačite testo i da ga vučete, da se izduži. Posle ga izgnječite na loptu i ponovo vucite. Vežbanje je stvarno ozbiljno, ali tako se dobijaju divne niti u milibrotu.
Ali ipak, ako vas je neko iznervira, najbolji način da oterate bes je da udarate testo :))) Tako ćete dobiti jednu besplatnu antistres terapiju.
Kad testo upije svu mast, red dolazi na potopljeno suvo grožđe, koji stavljate na isti način kao i ulje. Ja sam ostavila nekoliko da stavim za ukras. Ostavite da dobro nadođe, oblikujte pletenicu, uvijte je u rolat, namažite belancem i pospite šećerom, stavite i suvo grožđe.
Ostavite da nadođe još jednom, nemojte ga stavljati u rernu. Nakon toga ga stavite da se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Neka vam je slatko!
Komentari