Način pripreme
U posudi umutimo jaja sa prstohvatom soli.
U kiselo mleko dodjate prašak za pecivo i promešajte da nadođe, dodajte u jaja, nakon toga ulje, mrvljeni sir, brašno od spelte, komade viršle i kriške hleba, izmrvljene na zalogaje.
Promešajte smesu za pitu od hleba i sipajte u pleh 24 cm, obložen papirom za pečenje.
Pecite pitu sa viršlama u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta da se jaja stegnu.
Izvadite, pospite ekonomičnu pitu odozgo kockicama od 60 g kačkavalja i vratite u rernu na 5 minuta.
Ponovo izvadite i pospite preostalim kačkavaljem, izrendanim.
Vratite u rernu da se rastopi i to je to.
Izvadite pitu od hleba sa viršlama i kačkavaljem, isecite na kockice i jedite sa paradajzom ili taratorom.
Ukusan i ekonomičan doručak ili ručak, ako imate starog hleba, napravite od njega pitu!
Komentari