Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Prepečeni Hleb»Pečene kriške hleba sa dimljenom svinjetinom, kačkavaljem i pečurkama

Pečene kriške hleba sa dimljenom svinjetinom, kačkavaljem i pečurkama

ZoriZori
Guru
7272345k206
Pečene kriške hleba sa dimljenom svinjetinom, kačkavaljem i pečurkama
Fotografije: Zori
1 / 5
11/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Kriške? To nisu obične kriške, već super đakonija za sve koji vole da započnu svoj dan sa ukusnim doručkom"

Potrebni sastojci

  • hleb - 4 kriške
  • svinjski file - 200 g, kuvano - dimljeni
  • šampinjoni - 2 komada, krupnija ili 3 komada sitnija
  • kačkavalj - 100 g
  • masline - 10 komada, crne
  • kiseli krastavčići - 2 komada
  • peršun - nekoliko strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Dimljeni svinjski file se iseče prvo po dužini na tanke kriške, a nakon toga na kvadrate. Poređaju se na kriške hleba.

Šampinjoni se dobro operu i iseku na što je moguće tanje kriške i naređaju se preko dimljenog filea.

Kačkavalj se takođe isecka na tanke lente i stavi se preko pečuraka. Masline se odvoje od koštica i naređaju skroz na vrh preko kačkavalja. Završi se krugovima kiselih krastavčića.

Kriške se ispeku u pećnnici za 10 minuta i sreviraju se vruće ukrašene listićima peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: