Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Ovčarski Paj»Aše Parmantije (Hachis Parmentier)

Aše Parmantije (Hachis Parmentier)

The Fire LionThe Fire Lion
Početnik
173375
Aše Parmantije (Hachis Parmentier)1 / 2
01/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Francuski recept za ovčarsku pitu - upoznajte svetske kulinarske tradicije zajedno sa nama"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • mleveno meso - 400 g, od govedine
  • luk - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
  • peršun - 1/2 vezica (po želji)
  • jaja - 1 do 2 cela
  • maslac - 110 g
  • sveže mleko - 30 ml
  • indijski orah
  • so
  • paprika - 1 komad
  • kačkavalj - 150 g, izrendan, Emental ili Vitoša
* merne jedinice

Način pripreme

Pre nego što počnete da kuvate po ovom receptu, uverite se da imate sve potrebne sastojke.

Ogulite krompire i kuvajte ih u vrućoj vodi otprilike 30 minuta. Sitno iseckajte luk i beli luk. Stavite malo ulja u tiganj i stavite luk da se preprži. Često mešajte.

Kada luk postane poluprozračan, isključite ringlu i ostavite sa strane.

Sitno iseckajte peršun. U jednu posudu stavite mleveno meso, iseckani peršun, luk i jaje. Pospite soli i biberom i kombinujte sve sastojke.

Nakon što se krompir skuva, procedite ga. Izgnječite krompir.

Dodajte maslac u krompir pire i vruće mleko. Dobro kombinujte dok ne postane glatko. Pospite sa soli, biberom i indijskim orahom.

Premažite tepsiju mašću (može uljem ili istopljenim maslacem po vašem izboru).

Rasporedite polovinu od krompir kaše na dno tepsije. Dodajte mleveno meso i napravite još jedan sloj sa ostalom kašom.

Možete odozgo posuti Aše Parmantije sa malo izrendanog kačkavalja ili prezle.

Rernu zagrejte do 200°C, nakon toga pecite ovčarsku pitu dok njena površine ne postane lepe zlatkaste boje.

Kada bude gotovo, izvadite iz rerne i odmah poslužite zapečeno jelo sa mlevenim mesom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: