Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka sa paprikom i šargarepom

Musaka sa paprikom i šargarepom

MarianaMariana
Šef kuhinje
261682k53
Musaka sa paprikom i šargarepom
Fotografije: Mariana
1 / 3
09/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
125 min.
Porcije
8
"Da li želite da probate najukusniju musaku na svetu? Pa, zapišite recept, zapišite"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 1 komad, velika
  • mleveno meso - 500 g, svinjsko
  • krompir - 6 komada
  • paradajz - 2 komada
  • luk - 1 komad, glavica
  • ulje - 7 supenih kašika
  • paprika - 1 komad, crvena
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 200 g
  • brašno - 1 supena kašika
  • so - 1 prstohvat
  • čubar - 3 prstohvata, suva
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo glavicu luka, papriku i šargarepu. Luk sitno sečemo. Šargarepu izrendamo na sitnije rende. Papriku sečemo na sitne komade.

U tiganj stavljamo 5 supenih kašika da se dobro ugreju. Unutra stavljamo luk, papriku i šargarepu da se zaprži. Mešamo neprestano. Izgnječimo mleveno meso dobro u posudi i začinimo sa malo bibera po ukusu. Kad povrće bude gotovo, dodajemo mleveno meso i mešamo drvenom kašikom neprestano.

Mleveno meso treba da se zaprži i da se izmrvi. Oljuštimo paradajz od kore i sitno sečemo. Dodajemo i njih unutra u tiganj i promešamo. Začinimo solju i biberom. Stavljamo unutra suvi čubar i promešamo. Ostavljamo sve da provri. Promešamo i smanjujemo ringlu.

Oljuštimo krompir i sečemo na kockice. Kad smesa bude gotova, pomešamo je sa krompirom. Namažemo pleh uljem, oko 2 supene kašike.

Sipamo sastojke unutra i poravnamo. Ako je potrebno promešamo da svuda ima ravnomerno mlevenog mesa i povrća. Prelivamo sa 2/3 šolje tople vode da pokrije jelo.

Stavljamo musaku u ugrejanu rernu i pečemo na 220 stepeni dok tečnost ne ispari i dok se ne zapeče. Krompir treba da porumeni. Pečemo dok ne bude gotovo, oko 70 minuta.

U posudi pomešamo 1 jaje. U njega stavljamo 200 g gustog kiselog mleka i brašno. Promešamo smesu za preliv dobro i kašikom stavljamo preko zapečene musake.

Vraćamo u rernu i pečemo oko 20 minuta dok ne porumeni.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: