Vegan musaka sa tikvicama

08/12/2018
"Ukusna musaka sa prelivom, odzogvarajuća za vegane - pogledajte kako "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano771
  • Pregledi tokom meseca74
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir i tikvice oljuštimo i isečemo na krugove. Luk sitno iseckamo. Paradajz takođe na krugove.

U namazan pleh poređamo povrće, između svaka dva reda stavljamo so. Počinjemo sa polovinom krompira i osim soli stavljamo origano.

Odozgo polovinu tikvica, nakon toga pradajz. Posipamo lukom. Nakon toga ponovo tikvice i ponovo origano, osim soli i odozgo preostali deo krompira.

Pokrivamo aluminijumskom folijom i pečemo na 180-200 stepeni. Kad povrće omekša pravimo preliv.

U ugrejanom ulju stavljamo brašno i mešamo brzo dok se ne rastvori. Malo po malo i uz neprestano mešanje sipamo mleko dok se sos ne zgusne.

Na kraju dodajemo so i promešamo. Njime prelivamo musaku i vraćamo ponovo u rernu da se peče.

Napomena: Između redova možete sipamo po malo ulja, zato što inače ostaje suvo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar