Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Vegan musaka sa tikvicama

Vegan musaka sa tikvicama

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Vegan musaka sa tikvicama
Fotografije: Raya Andonova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Ukusna musaka sa prelivom, odzogvarajuća za vegane - pogledajte kako"

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 - 5 komada
  • tikvice - 3 komada
  • mladi luk - 2 struka
  • paradajz - 2 komada
  • so
  • origano
  • biljno mleko - 300 - 400 ml
  • brašno - 5 - 7 supenih kašika
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir i tikvice oljuštimo i isečemo na krugove. Luk sitno iseckamo. Paradajz takođe na krugove.

U namazan pleh poređamo povrće, između svaka dva reda stavljamo so. Počinjemo sa polovinom krompira i osim soli stavljamo origano.

Odozgo polovinu tikvica, nakon toga pradajz. Posipamo lukom. Nakon toga ponovo tikvice i ponovo origano, osim soli i odozgo preostali deo krompira.

Pokrivamo aluminijumskom folijom i pečemo na 180-200 stepeni. Kad povrće omekša pravimo preliv.

U ugrejanom ulju stavljamo brašno i mešamo brzo dok se ne rastvori. Malo po malo i uz neprestano mešanje sipamo mleko dok se sos ne zgusne.

Na kraju dodajemo so i promešamo. Njime prelivamo musaku i vraćamo ponovo u rernu da se peče.

Napomena: Između redova možete sipamo po malo ulja, zato što inače ostaje suvo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: