Način pripreme
U posudi umutite jaja sa prstohvatom soli.
Tikvicu izrendajte na rende, pospite sa malo soli i ostavite 15 minuta. Ocedite i pomešajte sa jajima.
Dodajte rendani sir, prašak za pecivo, mleveno laneno seme i brašno od leblebija. Dobro promešajte da dobijete kašu.
Ugrejte tiganj prečnika 15 cm, namažite sa malo ulja. Sipajte po 2-3 supene kašike od smese i oblikujte palačinke od tikvica.
Pecite na 4 stepenu sa obe strane, okrenite širokom metalnom spatilom. Od ove doze dobijate 3 velike i 1 malu palačinku.
Pripremite krem, pomešajte majonez, kiselo mleko, prstohvat soli i čenove belog luka.
Na tacnu poređajte palačinku, krem, pospite delom rendanog jajeta, 2 palačinke, krem, pola rendanog kačkavalja, treću palačinku, krem, ponovo jaje i završite malom palačinkom.
Ukusnu slanu tortu odozgo namažite kremom i pospite preostalim jajima i kačkavaljem, pomešanim.
Ukrasite maslinama, peršunom i kečapom.
Ostavite slanu keto tortu da se ohladi i onda isecite!
Bon apeti!