Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Veganski griz kremići sa čiom i jabukom

Veganski griz kremići sa čiom i jabukom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Veganski griz kremići sa čiom i jabukom
Fotografije: Iliana Parvanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
3
"Nežni kremići sa čiom i jabukom - jednostavni za spremanje, očaravajući za jelo"

Potrebni sastojci

  • pšenični griz - 1/2 šolje
  • voda - 2 i 1/2 šolje
  • čia - 1 kašika (sa 5 kašika tople vode)
  • smeđi šećer - 6 kašika, po ukusu
  • jabuka - 1 komad, velika
  • pšenične kilice - 1 kašičica
  • cimet - 1 prstohvat
  • rogač u prahu - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Natopimo kašiku čie sa pet kašika tople vode, ostavljamo da upije tečnost, da se zgusne i sama želira.

U šerpu sipamo 2 šolje vode i stavljamo na ringlu da provri. Čim provri dodajemo postepeno griz, mešajući neprestano (žičanom mutilicom).

Čim upije vodu i počne da se zgušnjava - dodajemo još pola šolje vode, da dobijemo kremastu smesu.

Griz je skoro skuvan i pomeramo ga sa strane. Dodajemo druge sastojke - čiu koja se sama želirala, smeđi kristal šećer, pčenične klice u ljuspama, cimet, rogač u prahu.

Oljuštimo i isečemo na sitne parčiće (možemo i da narendamo) jabuku i mešamo sve zajedno.

Sipamo zdrav veganski griz kremić sa čiom i jabukom u posudice i serviramo odmah - za jedan dijetalan, nežan i ukusan doručak!

Sjajni su ovi kremići, probajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: