Način pripreme
Natopimo kašiku čie sa pet kašika tople vode, ostavljamo da upije tečnost, da se zgusne i sama želira.
U šerpu sipamo 2 šolje vode i stavljamo na ringlu da provri. Čim provri dodajemo postepeno griz, mešajući neprestano (žičanom mutilicom).
Čim upije vodu i počne da se zgušnjava - dodajemo još pola šolje vode, da dobijemo kremastu smesu.
Griz je skoro skuvan i pomeramo ga sa strane. Dodajemo druge sastojke - čiu koja se sama želirala, smeđi kristal šećer, pčenične klice u ljuspama, cimet, rogač u prahu.
Oljuštimo i isečemo na sitne parčiće (možemo i da narendamo) jabuku i mešamo sve zajedno.
Sipamo zdrav veganski griz kremić sa čiom i jabukom u posudice i serviramo odmah - za jedan dijetalan, nežan i ukusan doručak!
Sjajni su ovi kremići, probajte.