Način pripreme
Za ove griz kremiće prvo pripremite karamelizovano voće. Možete koristiti različito sezonsko voće.
Ja sam imala jednu jabuku i malo trešanja. Jabuku sečemo na sitne kockice, a trešnje na dva dela.
Stavljamo šećer u kaserolu i karamelizujemo dok ne dobijemo svetao karamel, mešamo.
Nakon toga dodajemo maslac i mešamo dok ne dobijemo gladak karamel sos.
Dodajemo isečeno voće i ostavljamo na vatri oko 10 minuta, mešamo periodično.
Pre nego što skinemo sa vatre dodajemo konjak ili rum. Ako pravite kremiće deci, nemojte koristiti alkohol.
Dok se voće karamelizuje ugrejte sveže mleko i dodajte u njega 3 supene kašike šećera i vanilu. Čim mleko provri dodajte griz lagano i mešajte neprestano da se ne stvore grudvice.
Kuvajte krem dok ne dobijete željenu gusitnu.
Nakon toga dodajte u krem karamelizovano voće, odvojite malo za dekoraciju.
Rasporedite griz kremiće u desertne posude, a odozgo kašikom stavite voće.
Ostavite da se dobro ohlade i servirajte raskošne griz kremiće sa karamelizovanim voćem!
Prijatno!