Način pripreme
Ananas stavljamo u malu šerpu sa 4 supene kašike šećera i stavljamo u frižider. Čiu sa 3 supene kašike mleka stavljamo u posudu da nabubri.
Za to vreme u šerpu stavljamo brašno, 3.5 supene kašike skroba, 6 supenih kašika šećera i preostalo mleko. Dobro umutimo i uključimo ringlu na srednju temperaturu.
Keks sameljemo u secku, treba da dobijemo pesak, a 150 g maslaca rastopimo na vatri i dodajemo nakon toga u mleveni keksi, dobro promešamo i rasporedimo po dnu čaša. Pritiskamo dobro i ostavljamo tako.
Vadimo ananas iz frižidera i stavljamo na vatru da se kuva na umrenoj vatri. U sos od ananasa dodajemo preostali kukuruzni skrob, pomešan sa malo vode da se rastvori.
Mešamo i krem žicom i sos od ananasa. Važno je da krem često mešamo, pošto može da zagori dno.
Kad se krem zgusne, skidamo sa vatre i dodajemo u njega preostali maslac i vanilu. Rasporedimo krem po posudicama u koje smo stavili dno od keksa.
Sos od ananasa pasiramo i ostavljamo da se ohladi.
Sačekamo da se puding u posudi ohladi i nakon toga kašikom stavljamo čiu i odozgo sos od anasa. Možemo ukrasiti listićima mente.
Ukusni kremići sa čiom i ananasom su gotovi.