bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Rolatići»Pileći file sa sirom Bri

Pileći file sa sirom Bri

Ivi  VaccaIvi Vacca
Početnik
478121k57
Pileći file sa sirom Bri
Fotografije: Ivi Vacca
12/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Prijatno sa pilećim fileom sa sirom Bri"

Potrebni sastojci

  • pileći filei - 400 g, jedno pakovanje
  • sir bri - 100 g
  • bademi - 100 g (krupno seckani ili samleveni)
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike, ekstra devičansko
  • slanina - 1 pakovanje (fino isečena)
  • biber
  • so
  • majčina dušica
  • peršun
  • sos od pavlake
  • kravlji maslac - 1 supena kašika
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike ili ulje
  • belo vino - 150 ml
  • šalot - 1 komad
  • majčina dušica
  • kapar - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Ovi pileći filei su elegantni i pogodni za više različitih prilika. Jednostavno se spremaju i veoma su ukusni i aromatični.

Sir Bri je kremasti sir i osim za mazanje na baget, veoma je ukusan i kao dodatak sosevima.

Kombinacija sira Bri i badema je sjajna.

Sos od pavlake sa sirom Bri je neverovatno ukusna kombinacija!

Napravite pileće filee tako što ih stavite između streč folije ili papira za pečenje i pritisnite ih dlanovom, razvijte oklagijom dok ne postanu debljine otprilike 1 cm.

Pileće filee pospite solju, biberom, sirom Bri i pospite krupno isečenim orašastim plodovima, bademima (lešnici ili mleveni, kako se vama dopada).

Uvijte pileće filee zajedno sa slaninom i punjenjem i pričvrstite čačkalicama za zube.

Zagrejte ulje u tiganju sa jednom kockicom maslaca dok ne proključa. Dodajte pileće rolnice i pržite dok se ne dobije zlatasta korica sa svih strana 5 minuta.

Dodajte iseckani luk šalot i dinstajte još 3-4 minute. Kada luk dobro omekne, dodajte svežu majčinu dušicu i belo vino i ostavite da vino provri.

Nakon toga smanjite ringlu i dinstajte otprilike 10 minuta. Zatim sipajte pavlaku i kuvajte još 10-15 minuta - dok sos ne postane gust.

Na krjau u vruć sos dodajte kapar i sir Bri - komadić malo veći od oraha, ili što više to bolje, da se istopi u pavlaci.

Naš jednostavni pileći file sa sirom Bri je spreman za serviranje!

Dekorišite prema vašoj mašti! Ja sam ih poslužila sa papajom, ali i možete i sa čamčićima od dinje.

Sjajno se nadopunjuju ukusi - obavezno probajte!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: