Način pripreme
Isecite luk na tanake polumesece. Oljuštite i isecite krompir na tanke kružiće, kao za čips. Isecite čenove belog luka i masline, takođe na tanke kriške. Pomešajte krompir sa lukom i belim lukom, maslinama i uljem i začinite solju i biberom.
Obložite jedan pleh papirom za pečenje i rasporedite krompir sa povrćem na 4 gomilice (šire). Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni. U međuvremenu istanjite (izlupajte) pileće grudi.
Lepo ocedite zamrznuti spanać. Pomešajte krem sir, spanać i muskantni oraščić. Namažite smesom pileće grudi. Odozgo stavite po 4-5 čeri paradajza. Pospite sa malo soli.
Izvadite pleh sa zapečenim krompirom i preko svakog gnezda stavite po jedan pileći file. Pecite 25 minuta u ugrejanoj rerni na 200 stepeni, dok piletina ne bude gotova i paradajz se zapeče.