Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći file sa topljenim sirom i pečurkama

Pileći file sa topljenim sirom i pečurkama

AntoniaAntonia
Šegrt
19662
Pileći file sa topljenim sirom i pečurkama
Fotografije: Antonia
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Veoma jednostavno i veoma brzo, pri tom uz garantovano ukusan rezultat - eto tako volimo mi da kuvamo"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 2 komada
  • topljeni sir - 100 g
  • kačkavalj - 100 g
  • pečurke - 250 g
  • brašno - 2 kašike
  • ulje - 5 kašika
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo meso i podelima na dva dela, svaki deo prepolovimo, posipamo biberom i solju, pohujemo u brašnu i zapržimo u zagrejanom ulju na kratko dok ne dobije zlatastu preplanulost.

U istoj masnoći zapržimo pečurke na kratko. Ređamo filete u posudu za pečenje, preko njih raspoređujemo topljeni sir i pečurke.

Dodajemo šolju vode (može da se zameni belim vinom), pokrivamo folijom i pečemo oko 30 minuta na umerenoj rerni.

Narendamo kačkavalj i zapečemo bez folije dok ne bude gotovo.

Pileći file sa topljenim sirom i pečurkama je ukusan i veoma jednostavan za spremanje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: