Način pripreme
Prvi korak recepta za jednostavan i ukusan kolač za popodnevnu kafu je začin za tečnu smesu.
Dobro promešajte šećer i jaja sa mikserom ili žicom za mućenje, nakon toga dodajte kiselo mleko, u koje ste dodali sodu i ponovo promešajte. Dodajte ulje i vanilu i ponovo promešajte.
Prosejte brašno zajedno sa praškom za pecivo i malo po malo uz neprestano mešanje dodajte u tečnu smesu i mutite dok ne dobijete glatku smesu.
Namažite kalup za kolač uljem i sipajte smesu, ostavite 1 šoljicu od nje, u to dodajte kakao da se oboji.
Sipajte kakao smesu ravnomerno preko vanile.
Pecite jednostavni kolač u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta, proverite da li je pečen čačkalicom za zube.
Ako izađe suva, kolač za kafu je gotov.
Nakon što se ohladi, pospite kolač šećerom u prahu.