Način pripreme
Isecite male lepinjice na dva dela i zapecite na suvom tiganju ili u rerni dva minuta dok ne postanu zlatne. Ako želite bogatiji ukus sendviča sa čajnom, namažite malo maslacem pre pečenja.
Pripremite šafranovu osnovu; Pomešajte šafran sa 1 supeom kašikom mlake vode i osravite 5-10 minuta. Nakon toga pomešajte tečnsot sa majonezom i dobro promešajte.
Namažite donju polovinu lepinje majonezom sa šafranom. Ako volite senf dodajte ga.
Poređajte listove zelene salate.
Dodajte kriške čajne prethodno isečene.
Stavite kačkavalj odozgo.
Poklopite gornji deo lepinje i pritisnite malo. Ako želite da se kačkavalj rastopite možete peći sendviče 2 minuta u rerni. Bez pečenja ukus ostaje prirodan.
Servirajte ovaj jednostavni sendvič za popodnevnu užinu uz čašu domaćeg ajrana ili sveže ceđenim sokom od pomorandže.
Pogledajte još kako da napravite tost sa avokadom i sirom ili omiljeni sendvič sa pestom.