Način pripreme
Banane sameljemo sa mlekom, sirupom od agave, pastom od oraha, solju, sokom od limuna i sodom.*
Dobijenu smesu sipamo u posudu i dodajemo integralno brašno od spelte u nju.
Dobro sve promešamo da dobijemo glatku smesu i sipamo smesu u pleh, obložen papirom za pelečenje.
Posipamo krančem od orašastih plodova (možemo staviti orašaste plodove po želji, možemo izbeći suvo voće, ili da napravimo po ukusu), koji smo napravili, sameljemo orašaste plodove kratko u blenderu ili secku tako da se malo izmrve.
Pečemo koristan kolač sa bananom u prethodno ugrejanoj rerbu ba 170 stepeni 45 minuta ili proverimo čačkalicom za zube, treba da izađe suva.
Izvadimo iz pleha vegan kolač zajedno sa papirom za pečenje i ostavljamo na rešetku da se ohladi.
Možemo koristiti zamrznute banane za ovaj banana vegan kolač, ostavljamo da stoje 15-20 minuta pre nego što sameljemo smesu.