Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Vegan kolač bez šećera

Vegan kolač bez šećera

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Vegan kolač bez šećera
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Slatka lepota i prefinjen kolač u jednom - to je ovaj vegan kolač bez šećera"

Potrebni sastojci

  • kora
  • ovsene pahuljice - 1/2 šolje, fine
  • urme - 15 komada, prirodne, bez šećera
  • orasi - 1/2 šolje
  • kokosovo brašno - 1/2 šolje
  • limeta - kora od 1/2 citrusa
  • brašno od rogača - 2 supene kašike, po želji
  • krem
  • avokado - 3 komada, zreo
  • kokosov maslac - 2 supene kašike
  • limeta - 1 komad, kora i sok
  • sirup od agave - 100 g, ili po ukusu
  • za posipanje
  • orašasti plodovi
  • nar - zrna
  • kokosovo brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite koštice urmi, ako ih ima i potopite u vrelu vodu na 10 minuta.

Nakon toga dobro ocedite.

Sameljite u blenderu ovsene pahuljice i orahe.

Dodajte u njih oceđene urme i ponovo sameljite.

Prebacite smesu u posudu i dodajte kokosovo brašno, fino izrendanu koru pola limete i brašno od rogača (nije obavezno).

Promešajte dobro i stavite smesu za koru u kalup sa ivicama koje se skidaju, prečnika 20 cm.

Rasporedite ravnomerno dno, oblikujte male ivice.

Stavite osnovu kolača u frižider na 30 minuta, a za to vreme pripremite krem za vegan kolač.

Rastopite na pari kokosov maslac i ostavite da se ohladi.

Fino izrendajte koru pola limete i ocedite sok.

Oljuštite 3 zrela avokada i stavite u blender.

Dodajte u avokado sok od limete, sirup od agave (možete zameniti javorovim sirupom po ukusu) i kokosov maslac.

Meljite u blenderu dok ne dobijete glatku smesu.

Nakon toga dodajte u krem kore limete, promešajte i rasporedite po osnovi kolača za vegane. Ukrasite po ukusu.

Ja sam odabrala da pospem sa malo rendanog badema, zrna nara i kokosovim brašnom.

Stavite vegan kolač bez šećera u frižider na nekoliko sati, najbolje jednu noć.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: