Domaći krem sa žumancima i maslacem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
105
730
19/05/2020
"Zbog toga što nam se ponekad jede baš nežni kremić "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano46
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice
Puding

Način pripreme

U posudu stavite sveže mleko izdvajajuću 100 ml.

Dodajte šećer i vanilu. Sačekajte da provri i da se istopi šećer.

U izdvojeno mleko stavite žumanca i skrob. Umutite žicom pazeći da ne ostaniu grudvice.

U provrelo mleko dodajte žumanca u tankom mlazu ne prestajući da mešate.

Smanjite ringlu i kuvajte do željene gustine.

Jedan minut pre nego što isključite dodajte maslac.

Promešajte, da se istopi i sklonite sa ringle.

Sipajte domaći puding u odgovarajuće posudice.

Svaku posudicu sa kremom od jaja pokrijte malim parčetom streč folije koja dolazi dodiruje površinu krema i ostavite da se ohladi.

Pri serviranju domaćeg krema sa žumancima i maslacem možete da pospete smeđim šećerom i istopite pomoću gorionika.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar