Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Puding»Domaći krem sa žumancima i maslacem

Domaći krem sa žumancima i maslacem

Domaći krem sa žumancima i maslacem
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Zbog toga što nam se ponekad jede baš nežni kremić"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 800 ml
  • žumanca - 3 komada
  • šećer - 120 g
  • kukuruzni skrob - 40 g
  • maslac - grudva
  • vanila - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavite sveže mleko izdvajajuću 100 ml.

Dodajte šećer i vanilu. Sačekajte da provri i da se istopi šećer.

U izdvojeno mleko stavite žumanca i skrob. Umutite žicom pazeći da ne ostaniu grudvice.

U provrelo mleko dodajte žumanca u tankom mlazu ne prestajući da mešate.

Smanjite ringlu i kuvajte do željene gustine.

Jedan minut pre nego što isključite dodajte maslac.

Promešajte, da se istopi i sklonite sa ringle.

Sipajte domaći puding u odgovarajuće posudice.

Svaku posudicu sa kremom od jaja pokrijte malim parčetom streč folije koja dolazi dodiruje površinu krema i ostavite da se ohladi.

Pri serviranju domaćeg krema sa žumancima i maslacem možete da pospete smeđim šećerom i istopite pomoću gorionika.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: