Način pripreme
U posudu sipamo brašno i dodajemo so, šećer i vanilu. Nakon toga unutra sipamo maslac od kokosa. Počinjemo da gnječimo rukama i da mrvimo smesu dlanovima.
U početku će se dobiti mrvice. Nakon toga počinjemo da mesimo dok ne dobijemo masno testo.
Podelimo testo na dva dela.
U jedan deo dodajemo crnu čokoladu isečenu na komade i mesimo. Uvijamo u providnu foliju i stavljamo u frižider.
U drugi deo testa dodajemo suve brusnice i ponovo mesimo, uvijamo u foliju i stavljamo u frižider.
Nakon sat vremena vadimo oba testa iz frižidera i od njega kidamo po malo i oblikujemo prvo loptice, a posle ih spljeskamo kao keksiće.
Poređamo u pleh, prethodno obložen papirom za pečenje.
Pečemo na 180 stepeni oko 20 minuta, pazimo da se ne prepeku.
Vegan keksići sa kokosovim maslacem su mnogo ukusni i aromaitčni dok su topli, ali i drugog dana su odlični za jelo.