Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Smeđi mafini

Smeđi mafini

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661215k177
Smeđi mafini
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 3
26/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Zadovoljstvo je da spremaš, a uživanje da jedeš ove smeđe mafine sa jabukama"

Potrebni sastojci

  • kakao - 1 supena kašika
  • rogač - 1 supena kašika
  • smeđi šećer - 1 šolja
  • voda - 250 ml (1 šolja), topla
  • soda za hleb - 1 kašičica, ravna
  • sirće - 1 supena kašika, jabukovo
  • cimet - 3 prstohvata
  • vanila - 1 kesica
  • nerafinisano suncokretovo ulje - 5 supenih kašika
  • jabuke - 1 šolja, izrendane (otprilike 1 komad, srednji)
  • ovsene pahuljice - 1 šolja, fine
  • integralno brašno - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Jednostavni za pripremu posni smeđi mafini!

U toploj vodi aktiviramo sodu za hleb sa jabukovim sirćetom i čim se aktivira dodajemo sastojke jedan za drugim: smeđi kristal šećer, vanilu i kakao u prahu, brašno od rogača, cimet i nerafinisano suncokretovo ulje.

Mešamo vodenastu smesu zajedno sa izrendanim jabukama i finim ovsenim pahuljicama. Nastavljamo da mešamo metalnom žicom za mućenje i dodajemo integralno brašno dok se ne postigne homogena smesa za kolač.

Ostavljamo je na 5 minutica - da lagano nabubre ovsene pahuljice. Za to vreme nauljimo i nabrašnimo kalupčiće za mafine i sipamo smesu ravno.

Pečemo posne mafine otprilike 25-30 minuta na 180 stepeni.

Poslužujemo mafine sa jabukama kao poslepodnevnu užinu - po želji uz topli kakao ili sveže ceđen sok od jabuka!

Kolačići sa kakaom, jabukom i rogačem - odgovarajući za post!

Neobično ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: