Način pripreme
Jednostavni za pripremu posni smeđi mafini!
U toploj vodi aktiviramo sodu za hleb sa jabukovim sirćetom i čim se aktivira dodajemo sastojke jedan za drugim: smeđi kristal šećer, vanilu i kakao u prahu, brašno od rogača, cimet i nerafinisano suncokretovo ulje.
Mešamo vodenastu smesu zajedno sa izrendanim jabukama i finim ovsenim pahuljicama. Nastavljamo da mešamo metalnom žicom za mućenje i dodajemo integralno brašno dok se ne postigne homogena smesa za kolač.
Ostavljamo je na 5 minutica - da lagano nabubre ovsene pahuljice. Za to vreme nauljimo i nabrašnimo kalupčiće za mafine i sipamo smesu ravno.
Pečemo posne mafine otprilike 25-30 minuta na 180 stepeni.
Poslužujemo mafine sa jabukama kao poslepodnevnu užinu - po želji uz topli kakao ili sveže ceđen sok od jabuka!
Kolačići sa kakaom, jabukom i rogačem - odgovarajući za post!
Neobično ukusno!