Način pripreme
Svinjske šnicle se iseku na kocke. Paradajz se opere i iseče na kriške.
Kačkvalj se narenda. Priprema se vatrostalna posuda. Poređa se red hleba. Mogu kriške da se naloma, da budu manji parčići.
Trećina sira se namrvi.
Posipaju se trećinom parčića šnicli i kačkavalja. Poređaju se kriške paradajza.
Ovaj proces se ponavlja tri puta - dok se ne potroše sastojci.
U velikoj posudi se razbiju jaja. Mute se. Dodaje se sveže mleko. Začinjava se solju i biberom, dovoljno za celo ukusno zapečeno jelo. Umuti se.
Poređano zapečeno jelo od šnicli se preliva smesom tako da dođe do svakog zalogaja hleba. Stavlja se poklopac na posudu.
Pecite dok se jaja ne skuvaju i dok se ne zapeku kačkavalj i paradajz.
Brzo i dosta ukusno zapečeno jelo od šnicli je jedno od naših omiljenih.