Zapečeno jelo od šnicli

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
313841k93
Zapečeno jelo od šnicli
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
30/05/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Definitivno ćemo vas obradovati ovim zapečenim jelom sa mesom - vidite šta smo još stavili unutra"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 4 komada, pečene
  • hleb - 1/2 isečenog
  • sir - 300 g
  • kačkavalj - 300 g
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 1 litar
  • paradajz - 3 komada
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjske šnicle se iseku na kocke. Paradajz se opere i iseče na kriške.

Kačkvalj se narenda. Priprema se vatrostalna posuda. Poređa se red hleba. Mogu kriške da se naloma, da budu manji parčići.

Trećina sira se namrvi.

Posipaju se trećinom parčića šnicli i kačkavalja. Poređaju se kriške paradajza.

Ovaj proces se ponavlja tri puta - dok se ne potroše sastojci.

U velikoj posudi se razbiju jaja. Mute se. Dodaje se sveže mleko. Začinjava se solju i biberom, dovoljno za celo ukusno zapečeno jelo. Umuti se.

Poređano zapečeno jelo od šnicli se preliva smesom tako da dođe do svakog zalogaja hleba. Stavlja se poklopac na posudu.

Pecite dok se jaja ne skuvaju i dok se ne zapeku kačkavalj i paradajz.

Brzo i dosta ukusno zapečeno jelo od šnicli je jedno od naših omiljenih.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: