Domaći kolač

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
103
706
02/06/2020
"Domaći kolač za goste i bližnje - svi mu se raduju "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano891
  • Pregledi tokom meseca141
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 400 g
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • šećer - 300 g
  • brašno - 400 g
  • so - 1 prstohvat
  • džem - 400 g, od jagoda (ili drugog voća po izboru)
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice
Voćni Kolači

Način pripreme

Stavljamo kiselo mleko u posudu i u njega dodajemo kašičicu sode, sačekamo jedan minut da naraste.

U kiselo mleko dodajemo šećer i prstohvat solo i mešamo kašikom. Nakon toga sipamo brašno i ponovo mešamo kašikom, dok se ne dobije glatka kaša.

Sipamo pola smese u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje, i stavljamo u rerni na 180 stepeni. Pečemo smesu za naš slani kolač sa slatkom od jagoda dok ne bude gotov.

Izvadimo ispečenu koru za kolač iz rerne i brzo mažemo džemom, nakon toga raspoređujemo odozgo preostalu smesu. Dopečemo raskošni domaći kolač samo na gornjem grejaču.

Gotov voćni kolač ostavljamo da se ohladi.

Posipamo domaći kolač šećerom u prahu i serviramo bližnjima i gostima.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar