Način pripreme
U posudi sa debelim dnom pomešajte kakao, šećer i jednu vanilu, sipajte 300 ml hladnog mleka i promešajte.
Stavite posudu na laganu vatru i kuvajte dok ne provri. Odvojeno pomešajte brašno sa drugom vanilom i preostalo hladno mleko, promešajte dobro dok se ne dobije ujednačena glatka smesa.
Malo pre nego što krem provri, sipajte rastvoreno brašno u njega i kuvajte dok se ne zgusne. Na kraju dodajete na kocke isečen maslac i mešate dok ga krem potpuno ne usvoji.
Ovaj krem za tortu je idelan za keks torte i ekonomična je varijanta, koju svaka domaćica može sebi da dozvoli.
Osim toga, spremajući sami čokoladni krem za tortu sa kakaom opušteno možete da ga date deci kao desert.
Kakao krem je ukusan i pitak i najvažnije - sigurni ste u njegovu svežinu i kvalitet.
Komentari