Način pripreme
Izuzetan osvežavajući sok od zove sa smeđim šećerom i pčelinjim biljnim medom za jedan sunčani piknik sa porodicom!
U srednje veliki stakleni bokal sipamo 1 litar prethodno filtrirane vode.
Isplaknemo 5 velikih cvetova zove i požljivo pregeldamo da li ima bubica. Potapamo aromatične bele cvetove u bokal.
Sipamo 5 punih supenih kašika smeđeg kristal šećera od trske, 3 supene kašike prirodnog biljnog pčelinjeg meda i sveže ceđen so od otprilike pola limuna - po ukusu.
Mešamo dok se šećer i med ne istope i poklopimo. Ostavljamo bokal da prestoji 24 sata na tamnom i hladnom mestu, po želji da bude prekriven pamučnom lanenom krpom.
Nakon jednog dana poslužujemo sveži sok od zove sa smeđim šećerom i medom od prolećnih cvetova zove, prirodno sveže ohlađen u staklenoj čaši uz omiljeni domaći slatkiš ili kolač od limuna.
Neobično ukusno!