Sok od crne zove

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacPočetnik
08/02/2017
"Najefikasnije sredstvo iz prirodne apoteke za jačanje imuniteta i borbu protiv infekcija."
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano23 290
  • Pregledi tokom meseca537
  • Pregledi tokom sedmice225
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • crna zova - plod
  • šećer
* merne jedinice

Način pripreme

Spremite tegle od 3 litra - operite ih i osušite.

U tegle ređajte red bobica debljine 3-4 cm, pa zatim dodajte red šećera iste debljine (poželjno je da red šećera bude i deblji od 3-4 cm). Zatim ponovo naizmenično ređate red bobica preporučene debljine, pa red šećera i tako sve dok ne napunite teglu. Na kraju bi trebalo da bude deblji sloj šećera.

Imajte u vidu da teglu ne napunite do kraja, jer smesa posle nekog vremena počinje proces vrenja. Teglu prekrijte gazom i odložite je na tamno mesto.

Jednom dnevno obavezno mešajte drvenom kašikom i postupak ponavljajte sledećih 40 dana.

Kada prođe 40 dana, smesu procedite i dobijeni sok sipajte u staklene flaše koje se kasnije odlažu u frižider.

Bobice zove možete koristiti i na drugi način, uzimajući svakog dana po jednu kašiku, a takođe ih možete ubaciti i u smuti (smoothie) ili u kremove.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti