Način pripreme
Spremite tegle od 3 litra - operite ih i osušite.
U tegle ređajte red bobica debljine 3-4 cm, pa zatim dodajte red šećera iste debljine (poželjno je da red šećera bude i deblji od 3-4 cm). Zatim ponovo naizmenično ređate red bobica preporučene debljine, pa red šećera i tako sve dok ne napunite teglu. Na kraju bi trebalo da bude deblji sloj šećera.
Imajte u vidu da teglu ne napunite do kraja, jer smesa posle nekog vremena počinje proces vrenja. Teglu prekrijte gazom i odložite je na tamno mesto.
Jednom dnevno obavezno mešajte drvenom kašikom i postupak ponavljajte sledećih 40 dana.
Kada prođe 40 dana, smesu procedite i dobijeni sok sipajte u staklene flaše koje se kasnije odlažu u frižider.
Bobice zove možete koristiti i na drugi način, uzimajući svakog dana po jednu kašiku, a takođe ih možete ubaciti i u smuti (smoothie) ili u kremove.
Komentari