Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta od Piškota»Raskošna torta od piškota sa čokoladom

Raskošna torta od piškota sa čokoladom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k410
Raskošna torta od piškota sa čokoladom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 5
13/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Torta sa piškotama i čokoladom - raskoš za svaki povod"

Potrebni sastojci

  • piškote - 1 pakovanje, manje
  • krem
  • sveže mleko - 700 g
  • puding od čokolade - 1 kesica /90 g/
  • pavlaka - 200 g, slatka
  • maslac - 1 supena kašika
  • trešnje - 1 posuda
  • bela čokolada - za posipanje
  • menta - listovi, za dekoraciju
  • trešnje - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema se čokoladni krem tako što u malu šerpu sipa 500 ml svežeg mleka i 200 ml tečne pavlake.

Dodaje se 6 supenih kašika šećera i ostavlja se na ringli da se blago zagreje.

Puding od čokolade se sipa u 200 ml svežeg mleka i meša se da se dobije kašica, lagano se sipa u zagrejano mleko i metalnom žicom za mućenje se meša 8-10 minuta, dok se ne zgusti.

Ringla se smanjuje na treći stepen, u protivnom rizikujete da zagori.

Skida se i ostavlja se da se malo ohladi, tako što se dodaje komadić maslaca u krem za tortu.

U pravougaoni kalup se sipaju dve male kutlače krema i premazuje se dno. Odozgo se ređa jedan red piškota. Preliva se polovinom krema, ređaju se komadići trešnjica, slede 3-4 supene kašike krema i ređa se drugi red piškota, na kraju se završava čokoladnim kremom.

Posipa se polovinom pipkota, izrendanih na redne, dekoriše se trešnjicama, listovima sveže mente i posipa se belom čokoladom.

Sledi teži deo - da se ukusna torta od piškota hladi 3-4 sata u frižideru.

Isekla sam je sat vremena nakon toga - vidi se na fotografiji.

Neka vam je ukusno - lagana je i ukusna ova raskošna torta od piškota sa čokoladom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: