Način pripreme
U posudi zamesimo testo, prvo stavljamo tečne sastojke (maslac i ulje) i šećer u prahu.
Dobro promešamo i dodajemo skrob od vanile i prašak za pecivo i po malo od prosejanog brašna dok ne zamesimo meko testo.
Podelimo na dva jednaka dela i u jedan deo stavljamo kakao, mesimo dok ne dobijemo jednaku boju. Od belog testa pravimo fitilj i od kakao testa takođe sečemo komade jednake veličine.
Nakon toga od svakog oblikujemo loptice veličine lešnika (moje su bile malo veće). Možete kidati testo manje-više da bude jednake veličine.
Nakon toga poređajte u krug, smenjujte kakao i bele od obe vrste po 4.
Pritisnite lagano prema centru kruga, koji se dobija i u sredinu stavite ili kockicu čokolade ili po 4-5 kapljica čokolade.
Dlanovima uvaljajte dobijeno testo koje liči na cvet i poređajte u pleh domaće keksiće (možete namazati pleh ili na papir za pečenje).
Pecite čokoladne keksiće u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15-20 minuta, pazite da ne postanu mnogo braon, kao moji, ali su ipak lepi.
Maslac za domaće keksiće Tutku možete zameniti margarinom ili kakao maslacem po želji. Ja sam napravila sa kokosovim maslacem i bili su super.
Neka vam je slatko!