Način pripreme
Tamno zeleni deo kore se sklanja pomoću ljuštilice za krompir. Kore se operu i beli deo se seče na kocke. Svaka kocka se probode viljuškom.
U jednoj šolji vruće vode se rastvara soda. Kore se stavljaju u šerpu i prelivaju se rastvorenom sodom. Dodaje se još šest šolja vode.
Promešaju se i ostavljaju se 4 sata. Voda se prosipa, kore se dobro operu. Prelivaju se hladnom vodom, ostavljaju se 30 minuta i operu se dobro. Sprema se šećerni sirup od polovine šećera i 3 šolje vode. Zagreva se na srednjoj vatri dok ne provri.
Kocke se ubacuju u sirup, stavljaju se da provru i kuvaju se na srednjoj vatri 20 minuta, dok se mešaju s vremena na vreme. Sklanja se sa ringle i ostavlja se 12 sati. Dodaje se preostali šećer.
Zagreva se na srednjoj vatri dok ne provri i kuva se 30 minuta, dok se meša s vremena na vreme. Ponovo se ostavlja 12 sati, nakon toga se zagreva dok ne provri i kuva se 20 minuta. Slatko se raspoređuje vruće u suve čiste tegle.