Način pripreme
Keks sam samlela na sitno u multipraktiku. Ako ga nemate možete da stavite u čvrstu kesu i da ga namrvite na sitno tučkom ili debelom oklagijom.
Prebacila sam u posudu, dodala kakao i promešala, da se dobro pomešaju.
U kaserolu sam stavila vodu i šećer i zagrejala dok se šećer nije rastvorio. Čim se tečnost ohladila dodala sam keks i kakao. Promešala sam dok se nije dobila homogena smesa. Stavila sam u frižider dok napravim belu smesu.
Za belu smesu u posudu sam stavila meki maslac, šećer u prahu i kokosovo brašno i promešala sam mikserom.
Spremila sam veliko parče folije za sveže čuvanje. Preko nje sam rasporedila u tankom sloju tamnu smesu, pri čemi se dobila kora veličine 37x20 cm. Prilikom razvijanja sam imala male teškoće, ali nakon toga je dobro ispalo. Koristila sam malu špatulu za tu svrhu. Preko tako formirane kore, stavila sam belu smesu, koju sam rasporedila ravnomerno i blago pritisla.
Nakon pet minuta odmora za koru uvila sam je pažlivo u sladak rolat, pri čemu nisam imala problem sa odvajanjem folije. Stegla sam rolat dobro i uvila ga dodatno u sloj aluminijumske foloje. Tako je bilo čvršće, kada sam ga prenela u frižider.
Ostavila sam ukusnu slatku salamu u toku noći u frižideru, ali mislim da je nekoliko sati dovoljno.
Ujutru sam pažljivo odvojila foliju i isekla na dva manja rolata.
Uvaljala sam keks rolate s kokosom u mlevene bademe i stavila na tanjir za serviranje.
Nek vam je slatko!