Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od palačinki sa orasima

Torta od palačinki sa orasima

NikiNiki
Guru
565853k
Torta od palačinki sa orasima
Fotografije: Niki
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Zato što smo vam prijatelji častimo vas sa ovom tortom od palačinki sa orasima"

Potrebni sastojci

  • Za palačinke
  • sveže mleko - 600 ml
  • brašno - 250 g
  • jaja - 3 komada
  • so - 1 prstohvat
  • soda bikarbona - 1 prstohvat
  • Za krem
  • sveže mleko - 500 ml
  • brašno - 30 g
  • skrob - 30 g
  • šećer - 200 g
  • vanila - 1 komad
  • žumance - 3 komada
  • maslac - 1 grudva
  • za posipanje
  • orasi - 300 g, izmrvljeni
* merne jedinice

Način pripreme

Spremamo smesu za palačinke. Umutimo jaja, dodajemo sveže mleko, sodu i so, promešamo dobro. Počinjemo da sipamo brašno postepeno muteći mikserom ili žicom.

Pečemo klasične palačinke u zagrejanom tiganju.

Spremanje krema:

Sipamo mleko u šerpu i stavljamo ga na ringlu da provri, dodajemo i šećer. Ostavljamo mali deo u kome mutimo ostale sastojke. Mutimo žumanca, dodajem odvojeno sveže mleko.

Mešamo dobro. Dodajemo vanilu, brašno i kukuruzni skrob. Mutimo dobro. Čim mleko provri, dodajemo smesu od brašna u tankom mlazu, uz neprestano mešanje. Pazimo da se ne stvore grudvice.

Čim se domaći krem za tortu zgusne, sklanjamo sa ringle, dodajemo grudvu maslaca i mešamo, ostavljamo da se blago ohladi.

Sklapanje torte:

Uzimamo jednu palačinku, stavljamo je u odgovarajući tanjir ili poslužavnik za tortu. Mažemo kremom i posipamo mlevenim orasima. I tako ređamo dok se ne potroši krem. Posipamo obilno orasima celu gotovu tortu od palačinki.

Ostavljamo tortu sa kremom i orasima 24 sata u frižideru.

Pretvorite svaki dan u specijalan trenutak sa tortom od palačinki sa orasima!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: