Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Slana Torta»Torta od palačinki sa sa raznovrsnim nadevom

Torta od palačinki sa sa raznovrsnim nadevom

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
2244895253
Torta od palačinki sa sa raznovrsnim nadevom
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 8
07/07/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Znate kako se prave palačinke, a sada vam preostaje priprema nadeva i dekoracija u skladu sa vašom maštom. Od nas – prijatno i da vam bude slatko!"

Potrebni sastojci

  • za 10 palačinki
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 250 ml
  • kisela voda - 250 ml
  • ulje - 2 kašike
  • so - 2 - 3 prstohvata
  • brašno - 2 - 3 šolje
  • za nadev
  • pileće meso - 250 g, dimljeno
  • majonez - 4 - 5 kašika
  • pečurke - 250 g
  • maslac - 60 g
  • krem sir - 125 g
  • umiverzalni začin - 1 prstohvat, od povrća
  • kiseli krastavci - 5 - 6 komada
  • orasi - 1 šoljica, iseckani
  • kisela pavlaka - 200 g
  • kačkavalj - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za palačinke:

Dobro umutite jaja i dodajte ostale namirnice. Umutite dok smesa ne postane glatka i malo gušća.

Ispecite palačinke u tiganju, koji premazujte uljem. Kutlačom sipajte smesu u tiganj i okrenite je sa obe strane.

Za nadev za tortu:

U posebnim posudama pripremite četiri tazličita nadeva.

Prvi nadev:

Promešajte na sitno naseckano dimljeno pileće meso sa 4-5 kašika majoneza.

Drugi nadev:

Operite pečurke, naseckajte ih na tanke listiće i stavite ih u tiganj da se dinstaju sa 60 g maslaca. Začinite ih po želji – miksom povrća, biberom. Skinite sa vatre da se ohladi i umešajte jedno pakovanje krem sira.

Treći nadev:

Narendajte na krupno kisele krastavce. U njih dodajte jednu šoljicu nasecanih oraha. Promešajte sve sa jednom čašom kisele pavlake.

Četvrti nadev:

Narendajte kačkavalj na krupno i promešajte ga sa malo majoneza, samo koliko da se lepi.

Sklapanje torte:

Stavite prvu palačinku u odgovarajući tanjir, koji ste prethodno lagano premazali majonezom.

Ređajte do kraja nadeve i palačinke, a celu tortu premažite majonezom i oblepite rendanim kačkavaljem.

Napravite ivicu od naseckanih oraha. U sredini, ukrasite po vašoj želji. Cvetovima od rotkvice, mladim lukom i krastavcem ili po vašem izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: