Način pripreme
Spremamo smesu za palačinke. Umutimo jaja, dodajemo sveže mleko, sodu i so, promešamo dobro. Počinjemo da sipamo brašno postepeno muteći mikserom ili žicom.
Pečemo klasične palačinke u zagrejanom tiganju.
Spremanje krema:
Sipamo mleko u šerpu i stavljamo ga na ringlu da provri, dodajemo i šećer. Ostavljamo mali deo u kome mutimo ostale sastojke. Mutimo žumanca, dodajem odvojeno sveže mleko.
Mešamo dobro. Dodajemo vanilu, brašno i kukuruzni skrob. Mutimo dobro. Čim mleko provri, dodajemo smesu od brašna u tankom mlazu, uz neprestano mešanje. Pazimo da se ne stvore grudvice.
Čim se domaći krem za tortu zgusne, sklanjamo sa ringle, dodajemo grudvu maslaca i mešamo, ostavljamo da se blago ohladi.
Sklapanje torte:
Uzimamo jednu palačinku, stavljamo je u odgovarajući tanjir ili poslužavnik za tortu. Mažemo kremom i posipamo mlevenim orasima. I tako ređamo dok se ne potroši krem. Posipamo obilno orasima celu gotovu tortu od palačinki.
Ostavljamo tortu sa kremom i orasima 24 sata u frižideru.
Pretvorite svaki dan u specijalan trenutak sa tortom od palačinki sa orasima!