Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Krompirići sa parmezanom i kačkavaljem u rerni

Krompirići sa parmezanom i kačkavaljem u rerni

ažurirano:
Krompirići sa parmezanom i kačkavaljem u rerni
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Krompirići sa parmezanom i kačkavaljem u rerni - savršeni sastojci stvaraju savršeno jelo."

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • ulje - 1 kašika
  • viršla - 1 komad
  • origano
  • parmezan - 80 g
  • kačkavalj - 80 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Sitni krompirići se operu, prelivaju hladnom vodom i kuvaju dok ne omekšaju.

Oceđen krompir se blago ohladi, oljušti i iseče na pola po dužini.

Poređaju se u posudu za pečenje, između njih se stavljaju krugovi viršle.

Začinjavaju se sa malo morske soli, origanom i uljem. Posipaju se narendanim parmezanom i čokoladom.

Pečemo krompir na 180 stepeni dok se ne zarumeni. Serviramo sa svežim povrćem.

Jednostavno, ukusno i brzo se sprema! Prijatno!

Krompirići sa parmezanom i kačkavaljem su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: