Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Tikvice iz rerne»Punjene tikvice Fantazija

Punjene tikvice Fantazija

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Punjene tikvice Fantazija
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Prava kulinarska fantazija se upravo peče u našoj rerni, a Vi zapišite recept"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 komada
  • šunka - 16 komada, tankih
  • ementaler sir - 8 komada, tankih
  • nadev
  • mladi luk - 2 struka
  • spanać - 100 g
  • kozji sir - 150 g
  • slanina - 100 g, dimljena
  • peršun
  • mirođija
  • so
  • biber
  • prezle
  • za sos
  • maslac - 60 g
  • brašno - 1 kašika
  • sveže mleko - 200 ml
  • pavlaka - 200ml, za kuvanje
  • so
  • biber
  • kačkavalj - 150 g
  • kečap
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice rasecite po dužini. Izdubite kašikom i posolite ih.

Pripremite nadev, tako što u malo ulja prodinstate unutrašnjost tikvica koju ste izdubili, luk, spanać, slaninu i začine. Skinite sa vatre i dodajte sir nasečen na kockice, peršun i mirođiju. Dodajte i 1 kašiku prezli. Dobro promešajte.

Pripremite sos, tako što u maslacu propržite brašno. Ulijte mleko i na kraju dodajte pavlaku i začine.

Poređajte oceđene tikvice u nauljeni pleh. Na radnu površinu stavite 2 parčeta šunke, koja se malo preklapaju. Stavite na šunku malo nadeva i umotajte rolat. Isto napravite i sa ostalim komadima šunke.

Poređajte rolate u tikvice. Svako parče Ementalera presecite na pola i poređajte preko rolata u tikvicama.

Ulijte malo vode u pleh i pecite na 200 stepeni, dok tikvice ne omekšaju. Malo pre nego budu gotove, stavite kečap i prelijte ih prethodno pripremljenim sosom.

Obilno pospite narendanim kačkavaljem i vratite u rernu na 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: