Način pripreme
Slatki krompir dobro operite, osušite, isecite po dužini na dve polovine, umotajte u aluminijumsku foliju i pecite na 180 stepeni oko 40-50 minuta.
Izvadite krompir i ostavite ga da se ohladi.
Brokoli podelite na cvetove, blanširajte 5 minuta, ocedite i isecite na sitne komade.
Propržite sitno iseckan luk, dodajte krupno iseckani beli luk i na trakice isečeni spanać.
Mešajte 2-3 minuta, uklonite beli luk (po želji) i dodajte topljeni sir.
Kada se sir istopi, dodajte brokoli (nekoliko ostavite za dekoraciju) i začine i skinite tiganj sa ringle.
Kašikom pažljivo izdubite unutrašnjost slatkog krompira i dodajte je u tiganj.
Ovom smesom napunite čamce od krompira, pospite kačkavaljem i ukrasite brokolijem.
Punjeni slatki krompir sa brokolijem stavite u rernu na 190 stepeni oko 20 minuta.
Pogledajte i koliko dugo se kuva slatki krompir i kako se pravilno čuva slatki krompir.