Način pripreme
Za ravan hleb brašno prosevamo u hleb. Pomešamo sa kvascem i solju. Promešamo. Oblikujemo udubljenje. U posudu sipamo vodu i sveže mleko. Ugrevamo. Dodajemo i postepeno zamesimo testo koje na kraju ne treba da se lepi, nego da bude elastično.
Ostavljamo da nadođe. Oblikujemo loptice. Premesimo i ponovo ostavljamo da stoje 10 minuta.
Razvijemo da bude debljine oko 0, 5 cm. Ostavljamo da narastu ponovo.
Rernu ugrevamo na 200 stepeni. Ugrevamo i pleh u kojem ćemo peći hlepčiće. Posipamo brašnom i stavljamo hlepčiće. Pečemo oko 5-7 minuta dok se ne zapeče. Kad hleb bude gotov, može se koristiti za hladne sendviče.
Isečemo na 2 po dužini, ne sečemo do kraja. Sa jedne strane namažemo ljutenicom, a sa druge strane namažemo majonezom. Krastavac i zelenu salatu operemo. Kobasicu isečemo na kriške.
Krastavac isečemo na kriške. U svaki egipatski hleb isečemo kriške salame i kastavce. Dodajemo po listić ementalera i završimo listom zelene salate. Sveži sendviči sa ravnim egipatskim hlebom su spremni za konzumiranje.