Način pripreme
Stavite rikotu u malu posudu, sipajte šolju espreso kafe i stavite posudu na ringlu.
Počnite da mešate žičanom mutilicom, dok se sastojci ne zagreju i homogenizuju. Sklonite posudu sa ringle, zasladite sa tri kašike dobijenog krema i pasirajte dok ne postane glatko.
Sačekajte da se krem ohladi, nakon toga stavite u frižider na 2 sata. Sipajte pavlaku u šerpu, dodajte kašiku kafe u zrnu i stavite da provri.
Sklonite posudu sa ringle, ali ostavite zrna da se natope 30 minuta u tečnosti. Izvadite ih nakon što istekne vreme i stavite nalomljenu čokoladu.
Istopite na ringli, mešajući energično dok ne dobijete ujednačenu smesu. Ohladite smesu.
Rasporedite je jednako u 4 čaše.
Odozgo sipajte umućenu rikotu. Ukrasite lagani desert zrnima kafe, prelijte topingom od karemele ili čokolade.
Nek vam je slatko!