Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Lagani desert sa rikotom i kafom

Lagani desert sa rikotom i kafom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Lagani desert sa rikotom i kafom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Lagan i veoma ukusan desert sa rikotom i kafom"

Potrebni sastojci

  • rikota - 320 g
  • med - 3 kašike
  • kafa - 1 šolja, espreso
  • čokolada - 100 g, crna
  • kafa u zrnu - 1 kašika
  • pavlaka - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite rikotu u malu posudu, sipajte šolju espreso kafe i stavite posudu na ringlu.

Počnite da mešate žičanom mutilicom, dok se sastojci ne zagreju i homogenizuju. Sklonite posudu sa ringle, zasladite sa tri kašike dobijenog krema i pasirajte dok ne postane glatko.

Sačekajte da se krem ohladi, nakon toga stavite u frižider na 2 sata. Sipajte pavlaku u šerpu, dodajte kašiku kafe u zrnu i stavite da provri.

Sklonite posudu sa ringle, ali ostavite zrna da se natope 30 minuta u tečnosti. Izvadite ih nakon što istekne vreme i stavite nalomljenu čokoladu.

Istopite na ringli, mešajući energično dok ne dobijete ujednačenu smesu. Ohladite smesu.

Rasporedite je jednako u 4 čaše.

Odozgo sipajte umućenu rikotu. Ukrasite lagani desert zrnima kafe, prelijte topingom od karemele ili čokolade.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: